Houten vloeren

spacer Vloerservice

Houten vloeren in alle soorten en maten

Bij parket denken de meeste mensen aan een vloer bestaande uit glimmende houten stroken. Maar parket is meer en staat in principe voor vloeren gemaakt van echt (massief) hout. Een echte houten vloer blijft voor veel mensen nog steeds de mooiste vloersoort die er is, onder andere vanwege de warme natuurlijke uitstraling. Het is een vloer die vele variaties kent in houtsoorten, afwerkingen en uiterlijk.

houten / planken vloer

Planken

* dikte varieert van 15 tot 20 mm
* snelle legwijze
* vloer “werkt” door luchtvochtigheid
* zwevend gelegd
* natuurlijke, ruwe uitstraling

Duoplank (Nova-vloer®)

* massieve plank verlijmd op multiplex onderlaag (ca. 12 mm)
* dikte toplaag 3 mm, 4 mm of 6 mm
* breedte 10 tot 26 cm
* visgraat, dubbel visgraat of blokmotief
* zwevend gelegd of rechtstreeks verlijmd op bestaande ondervloer
* uitstekend geschikt in combinatie met vloerverwarming
* vormvast door gelaagde opbouw (werkt niet)

Bourgogne vloer

Bourgogne

* dikte 9mm
* gelijmd en gespijkerd op ondervloer
* vloer wordt behandeld (schuren etc.) tijdens het leggen
* bourgondische uitstraling, o.a. door het kleine v-naadje

Tapis parket

Tapis

* dikte 6mm
* is eigenlijk het traditionele parket
* wordt in stroken gelegd of in motief
* visgraat, dubbel visgraat of blokmotief
* eventueel een bies langs de muren
* verlijmd of op ondervloer en ter plekke afgewerkt

spacer Vloerservice
Bart Beugt houtexperts

De planken voor onze vloeren zijn afkomstig van Bart Beugt uit Heeswijk-Dinther. Bart Beugt is een in 1890 opgericht familiebedrijf waar inmiddels de 4e generatie garant staat voor topkwaliteit houten vloeren.

Binnen het aanbod van vloeren van Bart Beugt kunt u ondermeer kiezen uit geborstelde vloeren (nerf zichtbaar én voelbaar), een vloer met de afwerking van fijn gezaagde planken (rustiek en authentieke robuuste uitstraling) of een vlak geschuurde vloer. U kunt natuurlijk ook altijd een kijkje nemen op de website van Bart Beugt.

“pas als we honderd procent achter ons werk kunnen staan zijn wij tevreden”
spacer Vloerservice

Afwerking: lak, hardwax of olie

Na het leggen van de houten vloer kan deze op verschillende manieren worden afgewerkt om de vloer te beschermen tegen water en vuil. Onderstaand een korte opsomming van de mogelijkheden. Mocht u meer willen weten, wij adviseren u graag!

Lak

Lak sluit een vloer goed af voor vocht en stof. Dit zorgt ervoor dat de vloer gemakkelijk te dweilen is. Lak is ook een onderhoudsvriendelijke afwerking. De lak geeft de vloer een glanzende uitstraling die veel mensen herkennen als ‘parket’.

Hardwax

Een hardwax vloer bestaat uit twee lagen. De eerste laag impregneert de poriën van het hout. De tweede laag vormt een hardwax laag op het hout voor extra bescherming. Hardwaxvloeren zijn er in verschillende kleuren.

Olie

Vloeren met olie behandelen heeft een aantal voordelen. Zo kan een met olie behandelde vloer eenvoudig plaatselijk worden bijgewerkt. Ook kan aan de olie een kleurpigment worden toegevoegd waardoor u zelf kunt bepalen wat de kleur van uw vloer moet worden